Steven Kennis: Fiscale rechtvaardigheid, met sterke schouders die de zwaarste lasten dragen

Steven Kennis: Fiscale rechtvaardigheid, met sterke schouders die de zwaarste lasten dragen

Fiscale rechtvaardigheid, waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen, is een hoeksteen van deze regering. Al van bij de start zat dit gebetoneerd in het regeerakkoord, en Vicepremier minister van Begroting en Consumentenzaken Steven Kennis trekt deze rode draad doorheen al zijn beleidsbeslissingen.

‘We zoeken het geld voor onze ambitieuze investeringen bij de overheid zelf, we verhogen de belastingen niet’, zegt minister van Begroting Steven Kennis. ‘Integendeel, volledig in lijn met de voorgaande jaren, blijven we fiscaal hervormen om de belastingen redelijker, transparanter en eenvoudiger te maken.’

Daarnaast heeft minister van Begroting Steven Kennis een ambitieuze tax shift uitgevoerd. Twee elementen worden hierbij als de begrotingsdoelstellingen gehouden: de rechtvaardiger fiscaliteit en het adagium van “sterke schouders dragen de zwaarste lasten.” Het achterliggende terugverdienmodel en het strategisch belang verantwoorden de keuze voor deze nieuwe fiscaliteit in de tax shift.

‘We nemen onze verantwoordelijkheid: de federale begroting 2017 is een begroting in evenwicht. We voeren een gezond beleid dat geen facturen naar de toekomst doorschuift. Dankzij de nodige inspanningen kunnen we investeren. Met die extra investeringen en die nieuwe fiscaliteit geven we de Belgische economie zuurstof en ondersteunen we de economische groei’, besluit Steven Kennis.

Stevens agenda

Woensdag 26 oktober

21u10
Aflevering 1: De sacoche van Angela Merkel

Woensdag 2 november

21u10
Aflevering 2: Vraaghetaanministerkennis.be

Woensdag 9 november

21u10
Aflevering 3: Zij zegenden ons met hun moed

Woensdag 16 november

21u10
Aflevering 4: De collectieve samenwerking van een minderwaardigheidscomplex

Woensdag 23 november

21u10
Aflevering 5: Het paard van Waregem

Woensdag 30 november

21u10
Aflevering 6: Met mijn ogen toe

Blog categorieën