Kennis op de Boekenbeurs!

Plechtige opening van de boekenbeurs, tempel van (de) kennis. Ondergetekende was gisteren ook van de partij.

Mijn minister, de vicepremier en minister van Begroting, was uitgenodigd door Van Ganzewijck, die prachtige uitgeverij waar hij z’n laatste boek “De Brug” heeft uitgebracht. Als bevoorrecht getuige heb ik het proces van “De Brug” mee kunnen volgen, en heb ik hier en daar de minister suggesties gegeven over hoe hij z’n inzichten het best vorm kon geven in test. “De Brug” is een prachtig pleidooi geworden voor de samenwerking, het coöperatieve model. Uiteraard altijd gestoeld op de feiten, want zoals u weet:  “kennis is macht” 😉

Met het bezoek aan de boekenbeurs leek de cirkel rond: want in de rijkheid aan frisse ideeën en nieuwe inzichten, misstaat het boek van onze minister allerminst. Het deed deugd om daarop het glas te heffen, en ons te warmen aan een goed gesprek.

Ook leuk om bevriende woordvoerders van andere kabinetten tegen te komen. Want neen, we zijn niet het enige kabinet dat eens een boek schrijft. Zoiets verloopt gemoedelijk. Uiteindelijk deel je dezelfde loopgraven, dag na dag, om samen de goede strijd aan te gaan. Die collegialiteit vieren, daar ben ik altijd voor te vinden.

Stevens agenda

Woensdag 26 oktober

21u10
Aflevering 1: De sacoche van Angela Merkel

Woensdag 2 november

21u10
Aflevering 2: Vraaghetaanministerkennis.be

Woensdag 9 november

21u10
Aflevering 3: Zij zegenden ons met hun moed

Woensdag 16 november

21u10
Aflevering 4: De collectieve samenwerking van een minderwaardigheidscomplex

Woensdag 23 november

21u10
Aflevering 5: Het paard van Waregem

Woensdag 30 november

21u10
Aflevering 6: Met mijn ogen toe

Blog categorieën