Steven Kennis: Vrijhandelsverdrag met de Verenigde Staten schept banen, banen, banen

Steven Kennis: Vrijhandelsverdrag met de Verenigde Staten schept banen, banen, banen

TTIP zal op termijn voor groei én jobs zorgen, zeker in België. Uit de impactstudie die Vicepremier en minister van Begroting Steven Kennis liet uitvoeren blijkt dat op termijn het Belgische BBP zou stijgen tussen 2,2% en 8,7%, naargelang de gebruikte econometrische methode.

“Bovendien zal het de positie van zowel de VS als de EU op de wereldmarkten versterken. Gezien het gigantische gezamenlijke marktvolume van de VS en de EU zullen vele landen en internationale producenten immers de Amerikaans-Europese productstandaarden overnemen. Het alternatief zou inhouden dat sommige Aziatische economieën onze standaarden bepalen. En daarmee in de marge zorgen voor lagere mensenrechtenstandaarden, milieunormen of sociale normen. Dit akkoord zal op termijn drie dingen scheppen: banen, banen en banen.”

Dat stelt Vicepremier en Minister van Begroting Steven Kennis vandaag naar aanleiding van de voorstelling van een uitgebreide studie die op zijn verzoek werd verricht naar de verwachte impact van het TTIP (Transatlantic Trade & Investment Partnership), het economisch samenwerkingsakkoord tussen de EU en de VS.

Stevens agenda

Woensdag 26 oktober

21u10
Aflevering 1: De sacoche van Angela Merkel

Woensdag 2 november

21u10
Aflevering 2: Vraaghetaanministerkennis.be

Woensdag 9 november

21u10
Aflevering 3: Zij zegenden ons met hun moed

Woensdag 16 november

21u10
Aflevering 4: De collectieve samenwerking van een minderwaardigheidscomplex

Woensdag 23 november

21u10
Aflevering 5: Het paard van Waregem

Woensdag 30 november

21u10
Aflevering 6: Met mijn ogen toe

Blog categorieën